Riool ontstoppenVan C.V. afvoer tot hoofdriool

Een verstopping is erg vervelend. Een verstopping is een ophoping van vuil in de riolering waardoor het water er niet meer door kan. De ophoping kan door een aantal dingen worden veroorzaakt:
-Dit kan komen doordat de leiding niet goed wordt doorgespoeld. Bijvoorbeeld door de water zuinige knop op het toilet veel te gebruiken. Hierdoor bespaar je veel water maar de riolering wordt dan niet voldoende gespoeld. Gevolg: ophoping van wc papier en dergelijke.
-Het riool kan onvakkundig aangesloten zijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van haakse bochten, dit remt de doorstroming van het water af waardoor het vuil blijft hangen. Gevolg ophoping van vuil
-Ook kan het riool niet voldoende aflopen waardoor water en vuil terug komt. Gevolg ophoping van vuil.
-Er kunnen wortels in de riolering zitten, deze werken als vangnet voor al het vuil wat er langs wil. Gevolg is een ophoging van vuil.
-Ook kan de riolering wat verzakt zijn waardoor er een zonk in de riolering zit, hier slaat het vuil neer. Gevolg een ophoping van vuil.
-De riolering kan gebroken zijn. Gevolg ophoping van vuil of het water komt op plaatsen waar het niet moet zijn bijvoorbeeld in de kruipruimte.

More in this category: « Camera inspectie